Menu

Vælg den rette træningsform for dig og oplev de bedste resultater

04/10/2017 - Ikke kategoriseret
Vælg den rette træningsform for dig og oplev de bedste resultater

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Træning af kroppen er mere populært end nogensinde før, og der kommer fortsat flere nye former for træning. Alle disse træningstyper træner kroppen forskelligt, og det er svært at sige hvad der er bedst, da det afhænger af hvad man gerne vil opnå. Mange former for træning eksisterer kun kort, da de ikke har formået at blive populære nok, men mange formår også at blive. Den mest klassiske form for styrketræning som forgår nede i det lokale fitnesscenter er stadigvæk den mest brugte, men de andre nyere former for træning bliver stadigt mere populære. To typer træning der er meget oppe i tiden nu er cross fit og funktionel træning.

Cross fit

Cross fit træning er en træningstype som inkluderer styrke, udholdenhed, koordination og mobilitet. Cross fit har en meget bred tilgang til træning, de forskellige træningspas inkluderer de førnævnte træningsaspekter. Cross fit træning bruger elementer fra normal styrketræning som fx rotationstræning, hvor man roterer imellem forskellige øvelser. Men modsat normal styrketræning fokuserer man ikke på en enkel muskelgruppe, men man forsøger at ramme hele kroppen i et enkelt træningspas. Cross fit er en enorm intensiv form for træning, hvor man så vidt muligt har pulsen helt oppe igennem hele træningspasset, derfor forsøger man så vidt muligt at minimere pauser imellem de forskellige øvelser. Men når man træner hele kroppen så intensivt, kan man nøjes med at træne 1 – 2 træningspas om ugen.

Funktionel træning

Funktionel træning er en træningsform som går ud på den træningsfilosofi om at forbedre kroppens naturlige bevægelsesmønstre. Det vil sige de bevægelser som vi allerede laver i løbet af hverdagen, eller de bevægelser som vi måske får brug for. Disse bevægelser kommer fx ved løb, spring og løft. Funktionel træning foregår ofte udenfor, og man kan ofte benytte sig af forskellige ting og sager som man finder på sin vej, hvis man fx er ude og løbe en tur. Så ligesom cross fit fokuserer funktionel træning ikke kun på styrke men inkluderer også balance, power, smidighed og hastighed. Man kan dog også benyttet mere klassisk træningsudstyr indenfor som fx kettlebells. Udstyr til funktionel træning kan købes her.