Menu

Vælg den rette løbecykel

28/06/2017 - Ikke kategoriseret
Vælg den rette løbecykel

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Danmark er et cykelelskende folkefærd, selvom det svinger lidt op og ned, hvor meget der bliver  cyklet. Generelt er vi dog vilde med at cykle, og det giver da også god mening, da det er lettere at komme rundt i byerne på cykel, end et er i bil og generelt er afstandene korte her i landet, så der ofte ikke længere, end man kan cykle, hvis vi snakker om bytransport.

Der er derfor også mange forældre, der gerne vil lære deres børn at cykle i en tidlig alder. For mange starter det med en løbecykel, inden de tager skridtet op til en børnecykel. Det er dog langt fra ligegyldigt hvilen løbecykel du vælger til dit barn, hvis de skal have de bedste forudsætninger for at lære at cykle – ligesom det er tilfældet med børnecykler er der nemlig ikke kun stor forskel på priserne, der er også meget stor forskel på kvaliteten.

Vælg en cykel der kan indstilles.

Det kan lydes lidt banalt, at man skal kunne indstille cyklen, da det heldigvis er tilfældet med langt de fleste modeller på markedet. Ikke desto mindre findes der også en lang rækker modeller, der ikke kan indstilles og derfor kun passer til et barn i en vis højde, og da børn har det med at vokse hurtigt i den alder, kan cyklen hurtigt blive mere eller mindre ubrugelig. Det er samtidig en god ide at vælge en model med en lav stang, da det bliver lettere for barnet at stå af og på.

Vælg smalle styr og brede dæk

Det kan være svært for barnet at manøvrere, hvis styret er alt for bredt. Et smallere styr giver mere stabilitet og det samme gør brede dæk, da de giver et bedre vejgreb. Jo sværere det er for barnet at komme igang med at cykle, jo højere er indlæringskurven og jo større chance er der for at barnet falder fra.

Vælg modeller med få små dele

Der er, eller kan i hvert fald være, mange små dele på cykler som ventiler og lignende, der er lette at pille af og putte i munden. Nogen modeller fra flere små dele end andre, det er en god ide at vælge modeller med så få dele som muligt, hvis dit barn er glad for at putte ting i munden.

HUSK CYKELHJELMEN

Det vigtigste af det hele er måske, at du husker at udstyre dit barn med en cykelhjelm, uanset hvor cyklingen foregår henne. Selvom det bare lige er hjemme på græsplænen eller i indkørslen skal hjelmen på – både for sikkerhedens skyld, men også for at vænne dit barn til at hjelmen ALTID skal på.