Menu

Danske designklassikere: Hvilke er de bedste?

26/09/2016 - Anbefales
Danske designklassikere: Hvilke er de bedste?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I Danmark er vi kendt vidt og bredt for vores fantastiske designklassikere. Der er rigtig mange, og især i 50’erne og 60’erne blev der produceret en lang række designermøbler, der med tiden er gået hen og blive ikoniske. Men hvilke møbler er de bedste — og hvilke bør man investere i? Det er nemlig ikke et køb, men derimod en investering, når man erhverver sig de gamle designklassikere.

Denne artikel vil rådgive dig i, hvilke møbler, du bør investere i, hvis du vil sikre dig et flot hjem med flotte møbler — og en opsparing, der ikke falder i værdi, hvis du passer ordenligt på dine møbler.

 

Arne Jacobsen — Ægget

Dette er en af de største danske designklassikere, der nogensinde er produceret. Hvis ikke det er den største. Ægget er en smuk loungestol, der blev designet af  i 1958, og sidenhen har den opnået ikonisk status. Det er en ekstraordinært elegant lænestol, der oprindeligt blev designet til SAS Royal Hotel.

Dens fantastiske og unikke form har en fortræffelig komfort, og den er altså både ideel til loungeområder, men også hjemmet. Den er kendt i hele verden. Det skyldes, at den stadig fremstår moderne og minimalistisk, hvilket gør, at den passer ind i den moderne indretning, vi har i dag. Kan købes hos Livingshop.dk for kr. 36.799,- (https://www.livingshop.dk/fritz-hansen-aegget-laenestol-stof/).

Arne Jacobsen har desuden designet mange andre klassikere — blandt andet Svanen og Syveren, som ses på introbilledet.

 

Kai Kristiansen — Model 42

Kai Kristiansen har designet en lang række stole, men han er ikke lige så kendt som mange andre danske designere. Det betyder dog ikke, at hans stole ikke er penge værd. Faktisk sniger de sig op på en høj brugtpris, og de stiger hele tiden i værdi. Især Model 42, som den er navngivet, bliver solgt for høje priser.

De bliver ikke produceret længere, men de bliver jævnligt solgt på loppemarkeder, genbrugser og på køb og salg-sider som Lauritz.com og DBA.dk. Stolen har et modernistisk udseende med et klassisk udtryk, hvilket betyder, at den passer ind i de fleste hjem.

 

Generelt er de danske designklassikere en god investering

Hvis du vil have et møbel, der holder hele livet og ikke falder i værdi, så bør du investere i en dansk designklassiker. De falder aldrig i værdi, men bliver kun mere værd. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis du passer på dem. Samtidig kombinerer de design, komfort og funktion i et og samme møbel — komforten nedprioriteres altså ikke på bekostning af designet. Og det er noget af det, der gør, at mange danske møbler opnår ikonisk status.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *